In de nacht van 31 december 2015 en 1 januari 2016 hebben wij brand gehad. Donderdag op vrijdag. Wat mijn vrouw en ik over hadden: Ieder een broek, hemd, sokken, jas, horloge, en auto. Die zaterdagochtend hebben we kleding gekocht etc. Alledaagse dingen als tandenborstel, pasta, scheergerei etc etc. We hebben toen negen maanden bij vrienden ingewoond. Er was voor ons geen enkele regeling. Wel waren er enkele gemeentes die hiervoor enkele woningen beschikbaar hadden. Dus inschrijven was de enige oplossing. Maar wat bleek; dan was de wachttijd plus minus zes jaar.

In november 2016 zijn we officieel gaan wonen bij een zwager. Om een woonadres te hebben. Wij verblijven nu op een vakantiepark waar voor ongeveer tien bewoners een gedoogsituatie is gecreëerd, omdat zij al langere tijd eigenaar zijn.

Het park bestaat uit 110 huisjes, bijna allemaal van steen. Alle huisjes zijn eigendom en staan op eigen grond. Er zijn geen voorzieningen zoals een kantine.

Nu wordt er door verschillende partijen over gesproken om dit wonen in een vakantiepark legaal te maken, vanwege de woningnood. 

Is dit een verkiezingsstunt, of gaan ze er echt op door?

https://www.gemeente.nu/ruimte-milieu/wonen/regeringspartijen-willen-wonen-op-vakantiepark-legaliseren/

Door Huub Stoltz, Reek (Schaijk)