Ron Dijkstra, Kerkrade

Het wordt steeds duidelijker waar overheden onder internationale druk mee bezig zijn. Al bijna een jaar worden wij overladen met negativiteit, angst en chaos en lijkt er niets anders meer te zijn dan Covid-19. Andere ziekten en kwalen doen er niet meer toe en dit gaat ten koste van mensen die sterven aan kanker, nierfalen of hartfalen. De griep bestaat ook niet meer.

Kritische onderzoekers en journalisten worden de mond gesnoerd en krijgen nauwelijks ergens spreektijd. Ik verbaas mij ook hoe klakkeloos onderdanig al die mensen zijn die niet nadenken over de sociale gevolgen van de maatregelen. Maar het geloof dat overheden zorg dragen voor burgers en het beste met ons voor hebben, is gelogenstraft. We moeten waakzaam zijn.

Ik ervaar de mondkapjesplicht als een manier om ons letterlijk monddood te maken. Iedere gelaatsuitdrukking gaat verloren en daarmee ook het diepere contact met de ander. Zuurstofgebrek kan tot neurologische klachten leiden. We zijn in een angstcultuur gestort, waarin de hoop van de elite is dat we steeds geïsoleerder gaan leven en ons steeds afhankelijk opstellen van de overheid.

Ik hoop oprecht dat meer mensen wakker worden, hun gezond verstand gaan gebruiken, naar hun gevoel gaan luisteren en zien wat er speelt. Degenen die hier meer over willen weten, raad ik het boek van de Deense arts Peter Gøtzsche aan, Dodelijke medicijnen en de georganiseerde misdaad. Achter de schermen van de farmaceutische industrie. En de documentaire Thrives uit 2011, waarin hetgeen nu gebeurt al wordt aangekondigd. Veel wijsheid, liefde en innerlijke kracht gewenst in deze donkere tijden.