Op Twitter – waar anders – circuleert het filmpje  ‘PROMISES MADE, PROMISES KEPT’ over beloften die de Amerikaanse president Donald Trump is nagekomen. Het gaat ongeveer zo:

‘Mijn eerste prioriteit is het ontmantelen van de desastreuze deal met Iran.’

 ‘Ik zal de handelsakkoorden openbreken.’ Ze zijn verschrikkelijk en eenzijdig.’

 ‘Ik zal een plan opstellen voor miljoenen nieuwe banen en biljoenen in nieuwe welvaart.’

 ‘We zullen de Amerikaanse ambassade verplaatsen naar de eeuwige hoofdstad van het Joodse volk, Jeruzalem.’

‘We zeggen het Parijse klimaatakkoord op.’

 ‘We gaan een muur bouwen en het zal een serieuze muur worden.’

Het promo-filmpje circuleert terwijl de Senaat zich in Washington buigt over een afzettingsprocedure van de 45e president. Hij zou de regering van Oekraïne onder druk hebben gezet om een onderzoek te starten naar Hunter Biden, de zoon van opponent en oud-vicepresident Joe Biden, die mogelijk kennis had van witwaspraktijken bij het gasconcern Burisma, waar Hunter, dankzij de lobby van zijn vader, tussen 2014 en 2019 à raison van €45.000 per maand, heeft gewerkt.

Ook deze ‘impeachment-strijd’ wint Trump: de meerderheid van de honderd leden tellende senaat is lid van zijn Republikeinse Partij.

Donald John Trump ligt dit verkiezingsjaar (3 november zijn de presidentverkiezingen) onder vuur maar trekt toch volle stadions met enthousiaste aanhangers. Waarom? Heel simpel: een volk wil een staatsman! Een leider die misschien een hoekige manier van optreden kent en bij wie overdrijving een tweede natuur lijkt, maar die meent wat hij zegt. En dat is: ‘America First’.

Het gevecht tegen Trump wordt aangevoerd door opiniemakers die er op tv hilarisch ver naast zaten bij hun voorspelling in 2016 dat hij nooit president zou worden. Conservatief auteur Doug Wead schrijft in zijn boek ‘Binnen het Witte Huis’ (2019) dat in de mainstream media over een periode van vier maanden in 2018 maar liefst ‘92 procent van de verhalen negatief was voor Donald Trump en minder dan 1 procent over de economie ging’. Dat de Amerikaanse economie in 2019 de laagste werkloosheidscijfers toont van de laatste vijftig jaar wordt liever verzwegen, vertelt Trump in het boek: ‘Wall Street kwam vandaag weer met geweldige cijfers, maar er is niemand die erover praat. Ze willen het gewoon niet toegeven. Ze zeggen er nooit wat over.’

Het vooroordeel over Trump klinkt door bij de Nederlandse vijfde macht. Ook hier werd zijn overwinning in 2016 eerst onmogelijk geacht en eenmaal feit, trok het journaille de kast ‘smerige trucs’ open.

Zo slingert op 11 januari 2017 het NOS Journaal het onzinverhaal de wereld in dat Trump in Moskou prostituees de opdracht heeft gegeven het bed onder te plassen waar ooit zijn Democratische tegenstander Hillary Clinton heeft geslapen. Nu nog praat het NOS Journaal liever over de muur aan de Mexicaanse grens tegen de instroom van illegalen die Trump bouwt, dan over de 15.000 verdrinkingen sinds 2014 aan de EU-grens.

De media kijken de andere kant op als Nederland zich stap voor stap uitverkoopt aan Brussels euroambtenaren of als premier Rutte die burgers op de maat van de continentale grootmachten Frankrijk en Duitsland laat dansen naar de belastingpijpen van multinationals.

Het wachten is dus op het filmpje ‘BELOFTEN GEBROKEN’. Dat gaat dan ongeveer zo:

Mark Rutte geeft onze soevereiniteit weg. Ondanks zijn belofte in 2011 worden de meeste nieuwe regels en wetten ondemocratisch en ondoorzichtig in Brussel vastgesteld.

Mark Rutte stapt in een duizenden miljarden euro’s kostend Europees klimaatplan dat de burger letterlijk in de kou zal doen staan, en dat nauwelijks meetbaar effect heeft op het stoppen van de opwarming van de aarde.

In het regeerakkoord kabinet Rutte lll van november 2017 staat: ‘Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten Nederland zelfstandig en zo snel mogelijk verlaten.’ Die plannen worden niet uitgevoerd. ✓

In de regeerperiode van VVD’er Rutte (14 oktober 2010 tot heden) is Nederland er ondanks zijn beloften niet veiliger op geworden. Rutte laat ouderen in het ongewisse over de waardevastheid van hun pensioen, in zijn regeerperiode zijn koopwoningen voor 9 op de 10 nieuwkomers onbetaalbaar geworden en verwoest zijn beleid door ongelimiteerde migratie een solide christelijk/joods/humanistische cultuur van verdraagzaamheid.

Slimme burgers weten het al lang: Nederland zou een staatsman van het kaliber Trump goed kunnen gebruiken: iemand die zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt. Hopelijk volgen ooit de media. ✓✓✓


Wilt u reageren?

Dat kan op Facebook of op Twitter.