Magda van der Weel, Ede

Ik ben 68, werkte tot mijn 66ste in de zorg. Daar werd ik nooit beschermd en plotseling schijnt dat te moeten. Veel ouderen zijn niet zo oud geworden als ze niet op zichzelf konden passen.

Houd toch op, laat kinderen naar school gaan en spelen, laat jongeren naar evenementen gaan. Laat jongeren geen hekel krijgen aan ouderen. Op deze manier worden wij een sta-in-de-weg voor de jongeren. Ik voel me gediscrimineerd en betutteld.

Ik hoef niet zo nodig de dingen te doen die jongeren leuk vinden. Ik kan mezelf heel goed beschermen door niet op een terras te gaan zitten en me niet onder grote groepen mensen te mengen. Als andere ouderen dat wel willen, moeten ze dat vooral doen. Risico’s zijn er overal. En overlijden op je 80ste is niet alsof je leven vroeg is afgebroken.

Aan de andere kant laat de overheid zorgverleners zonder bescherming werken bij ouderen en verpleeghuisbewoners laten ze stikken. Als alle niet-geteste mensen worden meegeteld die aan corona zijn gestorven, staan we in het rijtje Italië, Frankrijk en Spanje, boven België zelfs. Overheid, jullie beduvelen de boel.

Is dit een verkapte uitdunning van de bevolking? Ik voel me teveel.

Het is genoeg geweest, laat ons leven en onze eigen risico’s nemen. Ik hoef niet naar de IC als ik ziek word. Weet u wat velen tegendraads maakt? Als de politiek leeftijdsgrenzen vastlegt. Amsterdam zegt niet meer behandelen met 60-plus, Corinne Ellemeet (GroenLinks) zegt 70-plus.

Politiek, nemen jullie de aan ons opgedrongen leefwijze zelf wel over? Geen vlees, in de buurt van een stinkende biomassacentrale wonen, last hebben van het lawaai van windmolens? Zelfs in huis mag je geen mensen meer uitnodigen.

Dit duurt te lang, dit is een gevangenis.