Willem Tittse, Steenbergen

De hele gang van zaken rond de coronamaatregelen maakt mij bang en boos. Eerst ontkenning. Geen mondkapjes nodig. Niet zo maar testen. Grote aantallen slachtoffers onder ouderen en kwetsbaren, van wie geen waardig afscheid nemen mogelijk was. Toen wel mondkapjes dragen in publieke ruimten, maar dan geen medisch hoogwaardige. Vrijheidsbeperkende maatregelen, maar niet voor iedereen en niet voor elke risicosector in gelijke mate. Vaccins goedkeuren met aansprakelijkheidsontheffing.

Gebruiksvoorwaarden voor het vaccin worden aangepast door politici, zelfs als farmaceuten, het medicijnagentschap van de EU en andere wetenschappers dit nadrukkelijk afraden omdat de werking in gevaar komt. Maar het staat zo goed op tv om te zeggen: wij doen er alles aan om iedereen zo snel mogelijk te vaccineren. Inmiddels alweer achterhaald.

Lockdowns in alle varianten en met een keur aan uitzonderingen, zo groot dat een handhaver straks meer tijd kwijt is aan het controleren van de uitzonderingen dan aan de overtredingen zelf. Tot slot zitten we met een demissionair kabinet dat ernstigheeft gefaald ten koste van de samenleving, maar dat wel autoritaire maatregelen neemt. En binnenkort mogen u en ik gaan stemmen op een partij (of een persoon) die deze narigheid het beste kan gaan oplossen. Wie is er nog te vertrouwen?