Dirk J. Uittenbogaard, Nieuwerkerk aan den IJssel

Het grootste deel van de ontevreden Nederlanders wordt momenteel door de vierde macht – de media- geframed als viruswappies en complotdenkers. Daardoor worden zij niet alleen als tegenstanders van het huidige beleid weggezet, zelfs kritische vragen stellen is ‘not done’.

De sfeer in Nederland is als volgt: wanneer je de Corona-regels niet kritiekloos opvolgt, ben je een potentiële moordenaar van oude en zwakke mensen. Dan heb je geen respect voor onze minister-president Mark Rutte die echt zijn best doet in deze moeilijke tijd: “Je zult er maar staan”. Hoe tegenstanders ‘kalt’ te stellen, voelen de media momenteel feilloos. Het is samen tegen Corona! Wie zijn eigenlijk die ‘samen’?

Zijn dat de bijna een miljoen overheidsambtenaren waarvan een deel nog steeds reiskostenvergoeding krijgt doorbetaald, terwijl hij of zij thuis werkt?

Of… zijn dat de virologen die roepen dat een veel strengere lockdown nodig is en ondertussen als professor een ‘dik salaris’ krijgen doorbetaald?

Of… zijn dat de politici die na een ‘foutje bedankt’ – al dan niet na een schaats- of trouwpartij – sorry zeggen? Terwijl een ander een boete betaalt.

Of … is dat de winkelier die het niet meer ziet zitten omdat zijn familiebedrijf een tweede ‘bestaanseeuw’ niet zal redden? Is het de hoogbejaarde kinderloze man die veel sociale contacten ontbeert? Is het de ondernemer voor een te late BTW-aangifte de 100% boete niet krijgt kwijtgescholden.

Wie zijn samen? Ik zie dat ‘samen’ van de media niet.