W. Feenstra, Tilburg

Het raakt mij zeer wanneer ik zie hoe telkens mensen in het rechtse spectrum elkaar bestrijden, beschimpen en over en weer elkaar vliegen afvangen. Hoe PVV-accounts en FvD-accounts elkaar de mond willen snoeren. Hoe mensen vanuit hun eigen ‘sub-bubbeltje’ met modder blijven gooien, de ander in een kwaad daglicht proberen te plaatsen en af te branden. Terwijl in essentie het grotere doel overeenkomt.

Ja maar, ze hebben tegen die en die motie gestemd. Ja maar, hij heeft dit of dat gezegd, maar dat had-ie beter zus of zo kunnen… Ja maar, dat tweetje zegt alles en daarom…

Lieve mensen, stop daarmee. Die verdeeldheid is exact waar het kartel ons hebben wil, ze lachen ons uit. Zelf sympathiseer ik met zowel de PVV als Forum, hoewel beide partijen punten hebben waar ik het niet mee eens ben. Nou én? De perfecte partij heeft nooit bestaan. Er is geen enkel alternatief bij welke partij dan ook als het gaat om immigratie, milieu of EU, om de kernpunten te noemen.

Het probleem van het ‘bashen’ zie ik ook bij het tegengeluid op internet en YouTube. Ongehoord Nederland, Café Weltschmerz, Blue Tiger studio, Commonsense TV, Nexit Denktank, Saltmines, de Ommekeer, het FvD-journaal, Robert Jensen, Bossmaker, enzovoorts, verdienen steun. Ook al zit er naar uw idee weleens een verkeerde uitspraak of een mindere aflevering bij.

Niet alleen het partijkartel, óók het mediakartel moet doorbroken worden. Hun ondermijnende agenda moeten we stopzetten. We laten toch niet toe dat zij ons monddood maken via censuur? Filmpjes en uitzendingen worden verwijderd van YouTube, sociale-media-accounts met een hen onwelgevallige strekking of zelfs hele websites, zoals Fenixx, worden uit de lucht gehaald. Het is een aanval op onze waarden waartegen we schouder aan schouder dienen te staan.

Demonstreren is een grondrecht, maar we zien de laatste twee weken pijnlijk hoe er met twee maten gemeten wordt. Tot driemaal toe is er een antilockdowndemonstratie verboden. Er circuleren beelden van hardhandig optreden tegen vreedzame en veelal oudere mensen. Vaak nemen zij voor het eerst aan een demonstratie deel omdat zij aanvoelen dat het in Nederland de verkeerde kant opgaat.

Een paar jaar terug ben ik Edwin Wagensveld gaan bijstaan bij een demonstratie waar misschien honderd mensen waren. Ook wat dit betreft zullen sommigen van u het niet helemaal met hem eens zijn, terwijl hij in mijn ogen alle waardering verdient voor zijn niet aflatende inzet tegen de verregaande islamisering van Nederland. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven.

Lieve mensen, laat uw strijdbaarheid alstublieft niet uitsluitend bestaan uit capslock-gebrul, maar doe ook écht een duit in het patriottische zakje. Val elkaar niet af, maar laten we ons verenigen voor het grotere doel. United we stand, divided we fall.

Naschrift: de echte naam van de briefschrijver is bij de redactie bekend. We hebben informatie dat hij in zijn persoonlijke levenssfeer is bedreigd door moslims en extreemlinkse lieden.