Paul Schermers, Apeldoorn

Journalisten die bij herhaling FvD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Thierry Baudet zonder grond voor nazi uitmaken, klagen nu steen en been als zij zelf eens met de nazi’s in verband worden gebracht.

Ooit, lang geleden, wist de Duitse Staatspropaganda dat je de bevolking kunt laten gehoorzamen door burgers angst aan te jagen. Onze overheid en onze media doen nu hetzelfde.

Al meer dan een jaar lang zaaien zij onnodige angst voor een virus met buitenproportionele coronamaatregelen. Burgers worden onderworpen aan de meest vernederende onbewezen maatregelen zoals een 1,5-meter regel, mondkapjes, testen, avondklok, straks (indirect) verplichte vaccinaties.

Mensen plegen zelfmoord uit wanhoop, mensen wordt hun broodwinning ontnomen omdat ze van de overheid hun bedrijf moeten sluiten. Van vrijheid en democratie is allang geen sprake meer.

Journalisten die als waakhond zouden moeten fungeren, volgen onkritisch de overheid. Kritische geluiden van artsen en wetenschappers krijgen nauwelijks een podium. De journalistiek had het moeten opnemen voor de bezoekers van de Sionkerk op Urk. De kerkgemeenschap maakt immers gebruik van haar grondrecht om bijeen te komen. Door eenzijdige overheidspropaganda zijn journalisten medeschuldig geworden aan de afbraak van de samenleving en haar grondwettelijke burgerrechten.