Babette van Haaften-Hak, Tiel

Vorige week ging ik in Tiel, een provinciestadje dat inmiddels zwaar gebukt gaat onder de niet-westerse en Poolse immigranten, even naar de bakker. Van de etalage werd ik helemaal vrolijk, een olijk zwart pietje, tuimelend aan een rekstokje, omringd door kleinere pietjes. Het was een mooi gezicht, vooral omdat deze bakker het trouw volhoudt met zijn tuimelende pietje.

Een dag later ging ik weer even wat halen bij deze bakker. Tot mijn verbazing was het rekstokpietje weg; de andere pietjes zaten met hun gezichtjes verstopt in schoorsteentjes. Ik vroeg aan de verkoopsters waarom het pietje weg was. Tot mijn grote schrik vertelden zij mij dat ze hem hadden weggehaald na een dreigtelefoontje van een vrouw van KOZP! Waar zijn we in terechtgekomen …

Ik vroeg of ze aangifte hadden gedaan, maar dat durfden ze niet helaas. En zo gaat het dus steeds. Terreur loont in dit land en over deze terreur lees of hoor je niets in de media. Laat staan dat er oproer is onder de bevolking over het nieuwe fascisme, het verwijderen van kinderboeken over Zwarte Piet uit onze bibliotheken. Waar blijft de verontwaardiging en de vechtlust om dit te bestrijden?

Een van de redenen is ongetwijfeld dat er op de televisie, nog steeds medium nummer één, geen aandacht is voor deze wantoestanden. En daarom steun ik jullie initiatief van harte. Zet ‘m op, Ongehoord Nederland!