Theo Hovens, Venlo

We horen naast het verschrikkelijk aantal doden en zieken, niets anders dan: de economie heeft te lijden en de scholen moeten open daar de kinderen achter komen.

Wat betreft de vergelijkingen met de ineenstorting van de economie en de jaren dertig: Zelden zulke domme praat gehoord. Is de mens er niet bovenop gekomen dan? Ook na WOII idem, dus wat een onzin van we krijgen een economische terugval. En wat dan nog, als de multimiljardairs meer inleveren kan de gewone man blijven uitgeven en krijgt de multimiljardair zijn geld weer snel terug. Of niet soms? Heel logisch.

En wat is mis mee met een beetje zuiniger te doen? Niets helemaal niets, stop eens met dat groei groei groei ten kosten van mensen en ben ook eens tevreden met iets minder. Die beloftes van een jacht bij je pensioen, daar mag je alleen maar van dromen. Dat is allemaal door links goedgekeurde reclame, daar deze kliek alleen maar voor zichzelf vette pensioenen regelt en niet voor de arbeiders zorgt. Echt niet.

En de scholen, wat is er mis met een jaar overdoen; zou het niet lukken dit jaar bij te leren? Desnoods allemaal, staan we een jaar stil; nou en?

Ach weer die arme kwetsbare mensen? Daar bedoelt men de migranten mee, daar deze de taal niet goed beheersen, ach arme kwetsbare mensen. Ik word er niet goed van. Als je niet kunt leren, moet je zo geholpen worden dat je een diploma krijgt. Of je er iets van kunt of niet; slagen zal je.

Wat is mis met bouwvakkers? Verplegers? Fabriekarbeiders? Planters? En al die zo genaamde laagopgeleiden ( wat haat ik dit woord)? Niets mis mee ikzelf heb liever met een arbeider te maken dan met een zogenaamde hoogopgeleide.

Daarbij is na WO 2 Nederland opgebouwd door arbeiders en niet door geleerden, ja die moesten mee helpen in begin stenen kappen en nagels trekken anders had er nog geen huis gestaan voor hun natuurlijk, maar de politieke elites vinden dit te min, we moeten allemaal geleerden hebben. Nou dat zien we nu hè, wat waren ze goed voorbereid op deze pandemie, puik, uitmuntend.

Of is het weer het credo wat sinds Paars in Den Haag heerst ? Daar moeten we van leren, maar dat willen we niet. Te laat na duizenden doden en veel onzin.

Ik roep iedereen op om zijn naasten erop te wijzen: Pas op! Rutte wordt nu op een troon gezet (net als voormalig MP Kok die Nederland helemaal verkocht heeft aan de multinationals , miljardairs bonus plukkers en beurzen ) maar deze gast is wel een deel schuld aan dit dilemma nu door de bezuinigingen en een complete onderschatting van deze ramp. Die hele linkse pers zal ook in de komende maanden deze gast prijzen zodat anderen niet aan de beurt komen.