H.J.Looijenga, Drachten

Tientallen betogers opgepakt in Den Haag, meldt De Telegraaf op 31 mei. De zogeheten coronamaatregelen van de overheid beginnen onheilspellende vormen aan te nemen. Wanneer vreedzame demonstranten worden gearresteerd op plaatsen waar meer dan voldoende ruimte is om 1,5 meter afstand te bewaren tijdens betogingen (daargelaten het twijfelachtige nut van die beperkende maatregel), dan is dat een ernstige inbreuk op de persoonlijke vrijheid, het recht op demonstratie en de grondwettelijke rechten van de burger.

Het heeft er alle schijn van dat we te maken hebben met de prelude tot nog meer ingrijpende overheidscontrole, zoals we die in de geschiedenis eerder hebben gezien. Ook het stapje voor stapje verlengen van vrijheidsbeperkende maatregelen geeft te denken.

Het heeft alles weg van een doelbewuste ‘gewenningsstrategie’ met als doel om uiteindelijk zonder al te veel tegenstand (die abrupt ingevoerde beperking van burgerrechten waarschijnlijk met zich zou brengen) volledige en permanente controle over de burger te kunnen uitoefenen. Een doel dat geheel past in het machtsstreven van de tot een antidemocratische, links-globalistisch verworden politieke Europese Unie, waar ook de eurofiele Nederlandse regering deel van uitmaakt.

Nederlanders, let op u saeck: de vrijheid kan men in een oogwenk verliezen, het herwinnen ervan kan vele generaties bloed, zweet en tranen kosten.