E. van Lith, Eindhoven

Ayaan Hirsi Ali schreef op Twitter treffend: “The sick mind of those who reject Free Speech and entertain the barbarism of the idea of blasphemy in full display” (de zieke geest van hen die de vrijheid van meningsuiting verwerpen en in volle glorie het barbaarse godslastering-idee hebben).

In een Parijse voorstad heeft een ‘Allahoe Akbar’ roepende moslim de geschiedenisleraar Samuel Paty op straat onthoofd. De leraar had in de klas Mohammed-spotprenten laten zien. Eerder was de leraar bedreigd door islamitische ouders, die ook de school hadden gevraagd om hem te ontslaan. De docent had een klacht ingediend bij de politie. De hele westerse wereld is geschokt over deze islamitische aanslag.

Maar onze eigen NOS ‒ hoofdredacteur Marcel Gelauff klaagde deze week nog volop over geweld tegen zijn satellietbusjes ‒ verzuimde in het Achtuurjournaal uitgebreid aandacht te besteden aan deze gruwelijke islamitische aanslag. Even bij het korte nieuws in enkele seconden: ‘Man doodgestoken in Parijs’. En daar bleef het bij.

Hoe anders ging dat bij de vergiftigde Alexei Navalny en bij George Floyd, maar ja, die passen dan ook beter in de politieke agenda, foute Russen en foute blanke agenten. Is het NOS-journaal dan toch politiek gekleurd?