L.J.J. Dorrestijn, Sprang-Capelle

Voor de absurde beslissing uit Den Haag om aan Griekenland de besmettingscode oranje toe te kennen, kan ik slechts één reden verzinnen. Er moet nog meer geld naartoe, dus dient de economische situatie daar opzettelijk negatief te worden beoordeeld. Manipulatie van de publieke opinie is een politieke deugd geworden en partijen die daar een einde aan willen maken, worden brutaal geboycot.

Griekenland zou vele miljoenen krijgen om de woonsituatie van asielzoekers te verbeteren. Waar is het geld gebleven? De (aangestoken) brand op Lesbos, het aanlanden van smokkelschepen in Italië, het EU-kinderpardon, de nieuwe methoden om Engeland te bereiken en de geheime afspraken in Marakkesh staan niet op zichzelf.

Brussel probeert met hulp van de linkse partijen de asielstroom verder op gang te brengen, waarbij de Duitse SPD weer van de regering eist dat ze honderdduizenden gelukszoekers opneemt. Dit terwijl de chaos bij de Duitse instanties, scholen, steden, opsporingsdiensten, opvangcentra en medische voorzieningen bijna dagelijks in de media wordt getoond.

En als straks ook aan economische vluchtelingen en illegalen Europese rechten worden toegekend, zal de eigen bevolking daarvan de gevolgen ondervinden. De coronacrisis is slechts een voorproefje.