Afgelopen week ontstond er weer eens ophef over Thierry Baudet, onder andere omdat hij, in een live-uitzending bij Geenstijl, beweerde dat de kartel-partijen er op uit zijn om Nederland te vernietigen.

De complete quote van Baudet:

We zitten gewoon in een bepaalde situatie waarin de cultuurmarxistische linkse mainstream, van VVD en CDA tot en met D66, GroenLinks, PvdA en SP … Allemaal min of meer hetzelfde willen, namelijk de vernietiging van Nederland. Massa-immigratie, klimaat, EU en al die andere dingen. Ze hebben alle dagbladen, ze hebben de NPO, ze hebben alle subsidiecircuits, alle musea, alle universiteiten, de hele ambtenarij, de hele rechterlijke macht…Dat is de situatie.

Voormalig FvD-lid Sonny Spek klom meteen in de pen om te vertellen hoe vreselijk deze uitspraak was, en daarmee duidelijk te maken dat hij, in tegenstelling tot Baudet, wél deugt. Waarom een voormalig partijlid enige status heeft is me een raadsel. Alsof ik als voormalig lid van voetbalclub VVIJ ook maar iets weet van hoe het bestuur van die club zich moet gedragen. Maar laten we op de bal spelen, niet op de man.

En de bal ligt op de penaltystip, de keeper is nog met lunchpauze, dus dat is eenvoudig scoren. De vraag is: heeft Baudet gelijk?

Het korte antwoord: ja.

Is de alcoholist die weer een fles wijn opentrekt bezig zijn lever te vernietigen? Is de roker die aan zijn tweede pakje van de dag begint bezig zijn longen te vernietigen? In beide gevallen is het antwoord: ‘ja’, hoewel de roker en drinker het zullen ontkennen. Ze snappen de consequenties van hun gedrag echt wel, maar toch zullen ze er niet mee stoppen. Ze zijn bezig vitale organen te vernietigen, maar zullen dat nooit en plein public erkennen. Ze zijn uit op de vernietiging van hun lichaam, zonder dat ooit toe te geven.

Hetzelfde doen de kartelpartijen waar Baudet zo tegen ageert. Met hun beleid vernietigen ze de aard en de toekomst van Nederland.

Met altijd meer EU, waardoor onze democratie steeds meer wordt uitgehold. Beslissingen komen immers uit Brussel, waar Nederland nooit een meerderheid heeft.

Maar ook met altijd maar meer immigratie, waardoor steeds meer buurten en steden meer op een (Noord-) Afrikaans land lijken dan op het vertrouwde Nederland.

En met meer klimaatplannen, zodat geen vogel meer vrij kan rondvliegen zonder het risico om door een windmolen onthoofd te worden.

En natuurlijk met altijd meer belastingen, waardoor burgers en het MKB het steeds moeilijker krijgen om het financiële hoofd boven water te houden. Dit ter financiering van alle voornoemde plannen en projecten.

Kortom: Nederland wordt met mooie woorden en minder mooie daden keihard geslachtofferd op het hakblok van de internationale verdragen. En iedereen die het wil zien kan het ook zien, behalve natuurlijk op het NOS-journaal. 

Baudet ziet dat, terecht, als een fundamentele strijd. Er is maar één Nederland, het valt maar één keer uit handen te geven. Er is ook maar één kans om het land voor ons en ons nageslacht de juiste richting op te sturen. Een richting waarbij met al onze eigenaardigheden en vaardigheden weer zelfstandig over ons lot kunnen beslissen. Dat is een fundamentele keuze.

En in die strijd lopen de gemoederen vaak hoog op. Omdat de richting die Baudet met Nederland op wil fundamenteel anders is dan het beleid van de afgelopen decennia. Onder Rutte komt het beleid neer op rustig kwebbelend lopen richting afgrond, met af en toe een sprintje als er weer een verdrag getekend moet worden.

Gaat Baudet in zijn kritiek soms kort door de bocht? Jazeker. Als je een compleet filosofisch-juridisch bouwwerk hebt geschreven is het ongetwijfeld lastig om de fundamenten van dat bouwwerk steeds weer te moeten uitleggen. Het moet vermoeiend zijn om omringd te zijn met mensen die je niet kunnen of willen begrijpen.

Gelijk hebben is één, gelijk krijgen iets heel anders. Dat zien we in deze tijden, waar degenen die waarschuwden dat er snel actie moest worden ondernomen tegen COVID-19 de Zwarte Piet krijgen toegespeeld, terwijl onze nationaal kampioen autocue-lezen Mark Rutte er op vooruitgaat in de peilingen.

Het is in mijn ogen onbegrijpelijk dat Baudet, een authentiek politicus met visie, hard wordt aangepakt vanwege zijn authenticiteit, terwijl een visieloze premier die door tien man voorlichters wordt gestuurd in het opdreunen van nietszeggendheid alle lof krijgt toebedeeld. Waaruit het gelijk van Baudet eens te meer blijkt, want we hebben een pers die geen woord van kritiek tegen de zittende macht uit, en daarmee haar taak als waakhond volledig verloochent.

Of dat nu links of rechts is doet er verder niet toe, het is vooral beschamend.


Wilt u reageren?
Dat kan op Facebook of op Twitter.