Het feit wil dat ik alle media met een gezonde dosis scepsis volg, en overal de onderliggende boodschap probeer te herkennen. Eigenlijk wisten we het al; alle mainstream media is in handen van links. De manipulatie is echter niet meer subtiel te noemen. Alles moet ‘inclusief’. Neem de nieuwe tenenkrommende reclame van Eneco, dat is voor mij een reden om een andere energieleverancier te kiezen.

Maar gisteren spande de kroon; het nieuws op RTL4, het antisemitisme is gegroeid in Nederland. Daarbij wordt met geen woord gerept over welke bevolkingsgroep dat dan doet. Een jaar of twee geleden zat ik nog in de fractie van de PVV in de gemeente Utrecht; toen er een debat over ‘inclusiviteit’ op het programma stond, hebben wij het Centrum Informatie en Documentatie Israël, het CIDI, uitgenodigd om te komen spreken. Dat was wel een eye opener. De partij DENK kon het niet zo waarderen; het zijn voornamelijk moslims die een hekel hebben aan Joden. Maar dat hoor je niet; mensen van het CIDI zelf beamen dit, de media filteren het weg!!!

Ook zijn er meer ongelukken op de skipistes gebeurd. Dit komt natuurlijk door de klimaatverandering, de sneeuw ligt zogenaamd alleen op de hogere ‘gevaarlijke’ pistes. Ik kan me vorig jaar nog herinneren, toen was de sneeuw niet aan te slepen, tot twee meter in de dalen van de bekende oorden, er was geen doorkomen aan. Oorzaak? klimaatverandering.

Maar het meest verbazende nieuws van gisteren was wel de messentrekkerij door ‘jongeren’. Steeds meer ‘jongeren’ onder de 16 jaar bewapenen zich met een mes, of trekken een mes, of erger nog, steken iemand neer. Een peiling van SBS6 wijst uit: Nederland vindt dat deze ‘jongeren’ volgens het volwassenenrecht berecht moeten kunnen worden. Vervolgens gaan ze de straat op om willekeurige voorbijgangers te interviewen. Je voelt hem al aankomen, enkel autochtone Nederlanders worden geïnterviewd suggererend dat de enige jongeren die met een mes lopen blank zijn. Wij weten natuurlijk beter.

https://www.hartvannederland.nl/video/uitzendingen/2020/17-februari-2020-vroeg/

(11 minuut 30 seconden. interviews op 13 minuut 44, echt storend.)

Ook Facebook is lekker bezig om posts en vooral comments te censureren en reguleren. Door ‘automatische’ filters te gebruiken, worden meestal de meest relevante comments getoond. Het zal je niet verbazen dat dat louter positieve comments zijn wanneer het gaat over inclusiviteit of klimaat. Zijn er géén positieve comments, dan verbergen ze de comments, tot je klikt op ‘alles tonen’, en dan nog moet je maar afwachten of je alle comments te zien krijgt. Het gebeurt zelfs dat wanneer ik een comment plaats, die helemaal niet zichtbaar wordt op Facebook.

Ik word echt furieus over dit soort manipulatie in de media. Breng je het nieuws, breng het dan naar waarheid, belicht het van alle kanten!  

Michel Jansen