E. van Lith, Eindhoven

Nu er rellen zijn uitgebroken tegen de avondklok, worstelt de NOS met het goed uit elkaar halen van de ‘soorten’ relschoppers. De massale inzet van politie op het Museumplein in Amsterdam, waarbij 143 burgers werden opgepakt door ‘Romeo’s’ en ouderen door de ME te paard en met knuppels werden verjaagd, kon de nieuwsredactie ook al niet plaatsen. Een jaar lang protesteren tegen de coronamaatregelen van de overheid heeft de publieke omroep voornamelijk verzwegen of negatief afgeschilderd.

Diezelfde NOS bericht wel positief over de de protesten tegen de Russische overheid. Na de opmerkelijke stilte rond het MH17-proces lijkt er een nieuwe anti-Poetincampagne te zijn begonnen. Het Journaal bracht als groot nieuws dat Poetin de naam van Navalny niet meer in het openbaar zou uitspreken, en Navalny zou door de Russische staatsmedia ten onrechte worden gestigmatiseerd. Net als Wilders, Baudet en oud-president Trump door de NOS?

Een dag later een artikel op de NOS-site met niet bevestigde geruchten over de bouw van een miljardenpaleis aan de Zwarte Zee, dat eigendom van Poetin zou zijn. Het lijkt allemaal veel op propaganda. De NOS meldt wel kritisch dat de Russische politie een bondgenoot van de anticorruptieactivist Alexei Navalny heeft opgepakt, Loebol Sjobol, maar heeft geen problemen met de 143 op het Museumplein opgepakte demonstranten.