A. Borawitz, Kudelstaart

Grofweg 6.500 griepdoden per jaar gemiddeld over de jaren heen, zegt het CBS. 6.273 sterfgevallen zijn er (vermoedelijk) mede door het COVID-19-virus. Aan de ene kant worden niet alle overledenen getest op corona, aan de andere kant zijn er onder de overledenen van wie bekend is dat ze Covid-19 hadden ook veel mensen die al aan een andere ziekte leden.

Ik als leek probeer te begrijpen wat deze cijfers betekenen. Hoe erg is de corona-epidemie? En zijn de maatregelen terecht?

Moeten we meewerken aan deze maatregelen om het leven van enkele medemensen te redden? Of wordt het land nu tegen elkaar opgezet en de economie gesloopt. Grijpt de overheid corona aan om een vorm van dictatuur in gang te zetten?

Niet om roken met corona te vergelijken, maar per jaar overlijden ongeveer 20.000 mensen aan roken. Roken kan door maatregelen teruggedrongen worden. De meeste mensen (in 2019: 45.000) sterven aan kanker en hart- en vaatziekten. Ik vergelijk nu appels met peren, maar toch: hoe gek wil je je laten maken door de kartelpolitici en hun media? Ik ben niet de enige die de coronamaatregelen steeds onbegrijpelijker vindt.