Als in tijden van corona duizenden mensen dicht opeen gepakt op de Dam gaan staan omdat ze hun stem willen laten horen tegen de ‘witte suprematie’, weet je dat de waanzin is ingetreden. Dat weet je natuurlijk ook al als de GroenLinks burgemeester van de stad, Femke Halsema, toestemming heeft gegeven voor zo’n massale zelfmoordpoging. En dat ze bovendien zelf tussen die massa gaat staan, zonder mondkapje.

Hier helpt geen rustig gesprek over feiten meer. Dit is massahysterie, een letterlijk levensgevaarlijk verschijnsel.

Dat de waanzin heerst, zien we al dagen in de beelden en berichten uit de VS.

Rellen van ongekende omvang. De National Guard troepen werden ingezet in 15 staten en in de hoofdstad. De bedreiging van de relschoppers bij het Witte Huis was op een bepaald moment zo levensbedreigend dat de president in een beveiligde bunker moest worden onder gebracht. Niet alleen lopen de massa’s in de VS te hoop tegen het denkbeeldige verschijnsel van grootscheeps racisme door blanken, maar dit uit zich ook in doelbewust opgeroepen chaos. Geweld. Waanzin. Vernielzucht.

Enkele voorbeelden:

-Er wordt door het goed georganiseerde leger van zogenaamde ‘antifascisten’

een gebouw in brand gestoken. Het vuur dreigt een kind in te sluiten, maar de Antifa houden de brandweer tegen. Uiteindelijk loopt het nog net goed af. De politiewoordvoerder die erover spreekt, breekt.

-Overal apocalyptische beelden van gestoorde figuren, die bijvoorbeeld op klaarlichte dag, in het zicht van hun medestrijders tegen het ‘racisme’ politiewagens onderpoepen.

-Een blanke man op straat wordt door Antifa’s bijna doodgetrapt.

-Een ouder blank echtpaar wordt voor hun winkel halfdood geslagen.

-Een blanke man wordt gelyncht voor de deur van zijn winkel.

https://twitter.com/ISCResearch/status/1267005472546197504

-Supermarkten, volledig leeggeroofd, alles kapot.

-De plunderingen vinden systematisch plaats. De ene ploeg slaat de ramen in, de andere ploeg gaat naar binnen voor de berovingen en voor het wegvoeren van de gestolen goederen.

-De vila’s in de duurdere blanke wijken worden aangevallen.

-Blanken blokkeren hun wijken tegen het ‘antiracistische’ geweld, als ‘demonstranten’ via de sociale media hebben opgeroepen tot het plunderen en vernielen van de ‘suburbs.’ Het hebben van geld en het blank-zijn alleen al is genoeg reden om doelwit te worden. De rellen die zogenaamd tegen het ‘racisme’ zijn, zijn in werkelijkheid zelf racistisch.

-Twitter, dat wel berichten van president Trump censureert, laat de oproepen om te gaan plunderen door de Antifa, zonder enig probleem passeren, en verwijdert die berichten ook niet. Zo weten de plunderaars welke nieuwe adressen op de agenda staan.

-Overigens zijn ook arme zwarten net zo goed het slachtoffer.

Waar de media het nog steeds hebben over ‘protesten tegen racisme’,  daar benoemt Trump het inmiddels voor wat het echt is; een oorlog. Het is een oorlog tegen de redelijkheid, tegen de feiten, tegen de Westerse beschaving. Uitbarstingen van waanzin die alleen maar tot nog meer ontregeling kunnen leiden. En dat is ook de bedoeling van de fascistische organisatie die zich Antifa noemt.

Maar misschien kun je deze collectieve waanzin alleen maar vergelijken met de schokkende film Joker, waarin mensen zich door het gezicht van de waanzin zelf laten opzwepen tot richtingloos geweld.

JOKER - Final Trailer - Now Playing In Theaters

Over de auteur

Joost Niemöller (1957) is journalist. Samen met Arnold Karskens richtte hij omroep ON! op. Niemöller was redacteur voor o.a. De Groene Amsterdammer en HP/De Tijd. Hij schreef tot nu toe 13 boeken, aanvankelijk fictie, later steeds meer non-fictie over de migratieproblematiek. Zijn meest recente boek is De ontworsteling, het levensverhaal van de Marokkaanse Berber Ali Lahrouchi. Zijn boeken zijn hier te vinden.

Gerelateerde berichten