Dennis Holland, Amersfoort

Ik kan het maar niet verkroppen dat mijn mooie Nederland is verwrongen tot een hersenloze, angstige omgeving waar mensen schichtig terugdeinzen om maar niet besmet te raken.

Iets dat kort geleden nog zorgdroeg voor een optimaal werkend afweersysteem, menselijk contact, wordt nu verbannen. Zonder enige vorm van wetenschappelijk bewijs.

De anderhalve-metermaatregel is het domste dat de overheid had kunnen doen. Je voorkomt verspreiding niet, je neemt wel de ontmoetingsmogelijkheden weg en maakt mensen onnodig bang.

Een ‘wolk’ van microdeeltjes die bij elke uitademing de mond of neus verlaten, draagt een groot scala aan bacteriën en virusdeeltjes mee. Dit delen (helaas, deelden) we constant met elkaar en dat is onmisbaar.

Alle pogingen om dit te voorkomen, leiden alleen maar tot een verslechterde werking van het afweersysteem. We worden vatbaarder voor ziekte. Dit heeft een veel heftiger invloed dan een influenzavirus. Het kan dodelijk zijn.

Een onlangs afgerond groot onderzoek door MIT (Michigan Institute for Technology) heeft aangetoond dat anderhalve meter afstand houden zinloos is. Uw en mijn adem komt in een kantoor of supermarkt gemakkelijk acht meter ver. Buiten nog verder.

En dat hoort zo. U móét virussen en bacteriën binnen krijgen, dat is gezond. Wanneer dat langere tijd niet gebeurt, houdt u geen weerstand over. Afstand houden op deze wijze leidt daarnaast tot veel psychisch leed.

Wat nu mijnheer Rutte? De achtmetersamenleving?

De komende herfst/winter, wanneer verkoudheidsvirussen, een van de vier basis-coronavarianten en influenza zullen woeden, zal dit zeer veel slachtoffers gaan eisen. Tevens zullen heel wat mensen doodsangsten uitstaan als ze een griepje vatten.

Iedereen die bijdraagt aan deze zinloze en medisch ongegronde maatregel maakt zich schuldig aan de vernietiging van onze vrijheid, maatschappij en democratie. Een geestelijk verziekt en bang volkje hebben we er al aan overgehouden.

De anderhalvemetermaatschappij is een dictatoriale angstmaatschappij. Niets anders dan dat.